Twitter zvýšil počet uživatelů, čtvrtletní tržby překonaly odhady

29.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. července (ČTK) - Americká komunitní internetová síť Twitter ve druhém čtvrtletí pokračovala v rozšiřování členské základny. Počet aktivních uživatelů jí meziročně stoupl o 24 procent a tržby dosáhly 312,2 milionu dolarů (6,4 miliardy Kč), což je více než dvojnásobek proti loňsku. Akcie společnosti po sdělení prudce vzrostly a v prodlouženém obchodování přidávaly přes 20 procent.

Twitter dnes oznámil, že počet aktivních uživatelů mu stoupl na 271 milionů. Pro srovnání, největší internetová sociální síť na světě Facebook jich má 1,3 miliardy.

Čtvrtletní tržby Twitteru se ve druhém čtvrtletí zvýšily o 124 procent a překonaly odhady trhu, který očekával výsledek 283,1 milionu dolarů.

Akcie firmy v prodlouženém obchodování stouply o 26 procent.

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím si uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy v délce do 140 znaků. Wall Street se v minulosti rozcházel v tom, jestli se z firmy, která bojovala se zpomalujícím růstem počtu uživatelů, může stát internetové platforma na podobné úrovni jako Facebook, podotkla agentura Reuters.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK