Profireal Group stoupl loni zisk o 143 procent na 550 mil. Kč

01.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. srpna (ČTK) - Finanční skupině Profireal Group podnikatele Davida Berana stoupl v roce 2013 zisk o 143 procent na téměř dvacet milionů Eur (550 milionů Kč). Skupina o tom dnes informovala ČTK.

"Nejvíce se na růstu celé skupiny podílela úvěrová divize Profi Credit, a to napříč všemi zeměmi, v nichž působí. V loňském roce se dařilo především polskému Profi Creditu," komentoval výsledky generální ředitel a předseda představenstva Profireal Group David Chour. Profi Credit působí ještě v ČR, na Slovensku, v Bulharsku a od února letošního roku také v Rusku.

V roce 2013 byla součástí skupiny Profireal Group také pohledávková divize Profidebt působící v Česku a na Slovensku. Společnost počátkem roku 2014 koupil evropský lídr na poli managementu pohledávek Intrum Justitia ze Švédska a Profireal Group za ni získala 31 milionů eur (850 milionů Kč).

"Naše skupina se chce nadále věnovat hlavně poskytování úvěrů. Prostředky za prodej Profidebtu využijeme pro rozvoj a expanzi úvěrové divize Profi Credit," uvedl Chour.

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK