Od neděle začnou silničáři opravovat druhou polovinu D1 u Lokte

01.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. srpna (ČTK) - Od neděle 3. srpna začnou silničáři v úseku mezi Loktem a Hořicemi převádět provoz z jedné poloviny dálnice D1 na druhou. Práce v úseku si tak do 8. srpna vyžádají omezení provozu. V tiskové zprávě to uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Úsek Loket - Hořice je druhý, kde stavební firmy dokončily pokládku nového povrchu a kde řidiči budou moci jet po nové dálnici. Ve středu se pro řidiče otevřel úsek Šternov - Psáře.

"Přípravné práce začnou ve směru na Brno od nedělního rána," uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl s tím, že ve směru na Brno bude provoz svedený do jednoho pruhu. Se samotným přesouváním svodidel začnou silničáři v pondělí po skončení ranní dopravní špičky. Od pondělních 12:00 do 12:00 v pátek 8. srpna se úsekem bude projíždět v jednom pruhu v obou směrech. Poté se provoz vrátí do standardních dvou zúžených pruhů v obou směrech.

Další komplikace na dálnici D1 čekají řidiče u Vyškova. V úseku mezi 226. a 229. kilometrem ve směru na Ostravu budou silničáři opravovat cementobetonový povrch vozovky. Největší komplikace lze v místě očekávat od 18. srpna do 18. září, kdy i zde bude provoz ve směru do Ostravy svedený do jednoho pruhu.

Nejstarší část tuzemská dálnice D1 mezi Prahou a Brnem je zhruba deset let za svojí životností. Kvůli prasklinám betonových desek rozhodlo ministerstvo dopravy v roce 2011 o její celkové modernizaci. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva mohla stát asi 14 miliard Kč. Kromě modernizace, kdy se povrch vozovky rozšiřuje o 75 centimetrů po obou stranách, silničáři rovněž zahájili několik lokálních oprav poškozených vozovek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK