GZ Media zahájí výrobu v Soběslavi, přijme 200 lidí

04.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soběslav (Táborsko) 4. srpna (ČTK) - Jeden z největších světových výrobců CD, DVD a gramofonových desek, společnost GZ Media, letos zahájí výrobu části polygrafických produktů v Soběslavi na Táborsku. Ve výrobním areálu společnosti Jitona vytvoří 200 nových pracovních míst, převážně dělnických profesích. ČTK to dnes sdělila mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková.

"Nový výrobní závod bude obsluhovat jednoho z našich klíčových zákazníků. Pro výběr této lokality bylo rozhodující nalezení vhodné výrobní haly, korektní jednání s jejím vlastníkem a aktivní přístup úřadu práce, který společnosti umožní provést masivní nábor a zácvik nových spolupracovníků," uvedl generální ředitel společnosti GZ Media Michal Štěrba. Ve střednědobém horizontu by se podle něj měl závod rozšiřovat. Nábor zaměstnanců začne v říjnu a výroba by měla být zahájena v posledním čtvrtletí roku.

"Úřad práce pomůže GZ Media vybrat nejvhodnější uchazeče a případně je rekvalifikovat na potřebné profese. Zároveň zaměstnavateli zajistíme dostatek prostředků, abychom mohli společnosti pomoci při rozjezdu třeba prostřednictvím příspěvků na mzdy nových zaměstnanců," uvedl ředitel úřadu práce v Táboře Pavel Kaczor.

Na konci června bylo na Táborsku bez práce téměř 5000 lidí, podíl nezaměstnaných byl 7,2 procenta. Tamní zaměstnavatelé nabízeli prostřednictvím úřadu práce 411 volných pracovních míst, na jedno připadalo v průměru 12 uchazečů.

Historie GZ Digital Media, dříve známé jako Gramofonové závody Loděnice, sahá do roku 1951, kdy v Loděnicích na Berounsku vyrobili první gramofonovou desku. V roce 1988 pak tehdejší Gramofonové závody vylisovaly první CD a v roce 2001 i první DVD ve střední Evropě. Teď patří mezi největší světové výrobce CD, DVD, gramofonových desek a dalších produktů. Obrat firmy v roce 2012 dosáhl zhruba 1,8 miliardy korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK