Infineon koupí za tři miliardy USD International Rectifier

20.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 20. srpna (ČTK) - Německý výrobce čipů Infineon koupí americkou společnost International Rectifier za tři miliardy USD (63,1 miliardy Kč) v hotovosti. Oznámila to dnes německá firma. Obchod, který je doposud největší akvizicí Infineonu, posílí pozici německé společnosti na trhu výkonných polovodičů.

Infineon zaplatí za jednu akcii americké firmy 40 dolarů. Ve srovnání s průměrnou cenou za poslední tři měsíce to činí zisk 48 procent, proti úterní závěrečné ceně je to o 51 procent více.

Transakci musí ještě schválit antimonopolní úřady. Dokončena má být na přelomu letošního a příštího roku.

International Rectifier vyrábí technologii pro řízení spotřeby, včetně analogových, digitálních a dalších vyspělých produktů. Infineon vyrábí čipy a systémová řešení pro automobilovou a průmyslovou elektroniku, čipové karty a bezpečnostní aplikace. Podle příjmů je 11. největším výrobcem polovodičů na světě, uvedl na svých stránkách The Wall Street Journal.

Celosvětový prodej polovodičů roste. Svaz polovodičového odvětví SIA tento měsíc uvedl, že příjmy výrobců čipů ve druhém čtvrtletí stouply o 10,8 procenta na 82,7 miliardy USD. Za celý letošní rok se mají příjmy odvětví zvýšit o 6,5 procenta.

International Rectifier dnes rovněž uvedl, že ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí se vrátil k zisku. Zisk za tři měsíce do konce června činil 12,9 milionu USD ve srovnání se ztrátou 6,1 milionu USD loni. Příjmy stouply o 7,6 procenta na 297,6 milionu USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK