Praha 2 poslala do prodeje bytové domy za více než 200 milionů

25.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. srpna (ČTK) - Zastupitelé Prahy 2 na dnešním mimořádném jednání schválili prodej sedmi bytových domů s pozemky za více než 200 milionů korun. Krok je součástí nové vlny privatizace, kterou městská část spustila před časem. V letošním roce radnice počítá s příjmem z prodeje domů ve výši asi 750 milionů korun.

Dnešním rozhodnutím zastupitelstvo poslalo do prodeje bytové domy v Italské, Šumavské, Chodské nebo Slezské ulici. Domy si koupí bytová družstva, která založili nájemníci. Průměrné ceny za metr čtverečních se pohybují mezi 20.000 až 25.000 korun. Peníze z privatizace ukládá radnice na speciálním účtu. O jejich budoucnosti rozhodne zastupitelstvo zvolené v podzimních komunálních volbách.

Praha 2 postupně nabídne nájemníkům k odkoupení 1760 obecních bytů v asi 130 bytových domech. Jejich privatizace v městské části v minulých letech vzbudila mnoho emocí. Městské části zůstane dalších asi 130 domů. Vedení radnice dlouho privatizaci odmítalo, někteří nájemníci si kvůli tomu dokonce založili vlastní politickou stranu.

jhr mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK