Developer Orco se v pololetí propadl do ztráty 63 milionů eur

28.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Lucemburk 28. srpna (ČTK) - Česko-lucemburská developerská společnost Orco Property Group hospodařila v letošním prvním pololetí s čistou ztrátou 63 milionů eur (1,75 miliardy Kč) po zisku sedm milionů eur před rokem. Oznámila to dnes firma.

Výsledky negativně ovlivnila finanční ztráta 36,5 milionu eur. Tržby společnosti se propadly o více než polovinu na 16,8 milionu eur z 36,6 milionu eur ve stejném loňském období. Pololetní výsledky nezahrnují prodej polského projektu Zlota 44, o kterém firma informovala tento týden.

Společnost ve středu uvedla, že rozestavěný projekt vysokopodlažní budovy v centru Varšavy převezme za 63 milionů eur divize konsorcia podniků AMSTAR a BBI Development. Firma ve středu rovněž oznámila, že v září stáhne své akcie z pražské burzy.

Orco podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti. V české metropoli patří mezi hlavní chystané projekty firmy zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech. Největším akcionářem Orka se letos stal podnikatel Radovan Vítek. V podniku vlastní přes 30 procent akcií a fakticky jej ovládá.

Orco stáhne své akcie z pražské burzy 22. září. S akciemi se bude nadále obchodovat na burze NYSE Euronext v Paříži a na burze ve Varšavě. Orco již v roce 2011 stáhlo akcie z burzy v Budapešti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK