Central Group během dvou let v Praze nabídne k prodeji 3000 bytů

01.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. září (ČTK) - Developer Central Group začne letos a příští rok v Praze prodávat přes 3000 nových bytů. Největší projekt na Žižkově - Residence Garden Towers od dnešního dne nabízí 682 bytů. Akviziční plány na dnešní tiskové konferenci blíže představil předseda představenstva developerské společnosti Dušan Kunovský.

V září plánuje developer zahájit prodej třetí a poslední etapy projektu Javorová čtvrť v Horních Měcholupech, kde nyní staví posledních 375 bytů a ateliérů. Celkem tak během jednoho měsíce chce do nabídky zařadit 1057 bytů. Další byty začal Central Group letos prodávat v pražské Michli, Břevnově a Pitkovicích.

"Příští rok chceme do nabídky zařadit celkem 1684 nových bytů v 11 projektech, mimo jiné na Vinohradech, Smíchově, Holešovicích či Letňanech," řekl Kunovský.

Developer k tomu využije letošních akvizici, kdy nakoupil pozemky pro výstavbu zhruba 1900 nových bytů v celkové investiční hodnotě asi 4,5 miliardy korun. "Řadu projektů odkupujeme s územním rozhodnutím nebo stavebním povolením. Přepracováváme je ale tak, aby vyhovovaly našim standardům a byly prodejné," poznamenal Kunovský.

Výraznou expanzi chystá v příštích letech také konkurenční developer Ekospol. "Připravujeme bytové projekty pro výstavbu 5000 bytů v celkové hodnotě zhruba deset miliard korun, které uvedeme na trh v příštích pěti letech," napsal generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec ve výroční zprávě za rok 2013, kterou společnost zveřejnila v obchodním rejstříku. Za loňský rok prodali developeři v Praze 5000 bytů.

Central Group staví hlavně v Praze a okolí. Předloni prodal 1309 bytů a zvýšil čistý zisk na rekordních 889 milionů korun. Za 20 let působení na trhu firma dokončila 130 rezidenčních lokalit a prodala zhruba 10.000 nových bytů, domů a parcel.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK