Novým šéfem majetkového úřadu se stane František Dittrich

05.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. září (ČTK) - Ministr financí jmenoval novým generálním ředitelem Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Františka Dittricha (54), dosavadního ředitele Krajského pozemkového úřadu pro Královéhradecký kraj. Funkce se ujme 1. října. Informovalo o tom dnes ministerstvo financí.

Nyní úřad řídí náměstek ministra financí Ondřej Závodský. Vedením byl pověřen poté, co k 1. dubnu rezignoval Miloslav Vaněk. Do výběrového řízení na šéfa ÚZSVM se podle informací MF přihlásilo 21 uchazečů. Výběrové řízení vyhlásilo MF 19. května.

"Úkolem nového ředitele bude dokončení reorganizace úřadu, zásadní zvýšení efektivnosti a zjednodušení systému řízení," uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Dittrich vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích. V minulosti působil například jako vedoucí Krajského pracoviště Pozemkového fondu ČR pro Pardubický kraj, zástupce ředitele Krajského úřadu Pardubického kraje a vysokoškolský pedagog na Univerzitě Pardubice na katedře výbušnin.

Úkolem ÚZSVM je zastupovat Českou republiku v právních sporech týkajících se majetku státu. Úřad tak vystupuje především před soudy a rozhodčími orgány místo jiných organizačních složek státu. ÚZSVM rovněž jedná v právních sporech ve věcech majetku, s nímž sám hospodaří. V některých řízeních vystupuje jako žalobce, v jiných jako žalovaný.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK