Nejrozšířenější světové platební karty UnionPay fungují i v ČR

10.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. září (ČTK) - Nejrozšířenější světové platební karty UnionPay je možné používat i v Česku. Na 90 procent jejich držitelů je z Číny. Novinářům to dnes řekl generální ředitel Global Payments Europe Rodney Farmer s tím, že tento krok pomůže rozvoji turistiky a obchodu.

V Česku je zatím možné používat tyto karty v 700 bankomatech a 2000 obchodních terminálech, jedná se ale o rozšíření tohoto počtu, dodal výkonný ředitel Global Payments Europe Miroslav Crha.

"Naším zájmem je, aby se karty UnionPay staly široce akceptovaným platebním nástrojem při nákupu českých výrobků a služeb stejně tak, jako je tomu i u ostatních karet. Čínští turisté navštěvují Česko čím dál častěji a stávají se zde významnými zákazníky," uvedl Farmer.

Počet vydaných platebních karet v Česku v letošním prvním pololetí stoupl o 377.000 na 10,628 milionu, vyplývá ze statistik Sdružení pro bankovní karty. Klienti bank vlastnili ke konci června 8,335 milionu debetních karet, 2,08 milionu kreditních karet a 221.000 takzvaných charge karet, vázaných na úvěrový účet.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK