Budovu Diamant na Václavském náměstí získal německý fond

10.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. září (ČTK) - Rakouský developer Mustela prodal administrativní budovu Diamant na Václavském náměstí společnosti GLL Real Estate Partners, správci fondu se sídlem v Německu, lokálně zastupovaného společností SPI. Dnes o tom informovala realitní a poradenská společnost MAX Immo, která prodej zprostředkovala. Cenu transakce společnosti nezveřejnily.

Budova Diamant leží přímo v oblasti takzvaného Zlatého kříže, tedy na průsečíku ulice Na Příkopě a Václavského náměstí, v nejatraktivnější nákupní lokalitě v Praze.

Multifunkční budova o rozloze 11 tisíc metrů čtverečních byla dokončena v posledním čtvrtletí roku 2013 a je tak v současné době nejnovější stavbou na Václavském náměstí.

Hlavním nájemcem je módní řetězec C&A, který na šesti tisících metrech čtverečních vytvořil svou největší vlajkovou prodejnu ve střední a východní Evropě. Kanceláře si najímá také dceřiná společnost O2 Czech Republic Wayra a realitní konzultanti Knight Frank. V šestém a sedmém patře pak sídlí Wenceslas Square Terraces, které nabízí 24 luxusních apartmánů pro krátkodobé i dlouhodobé ubytování.

Původně měla budova sloužit jako hotel, až později se stavební povolení změnilo na komerční a kancelářské využití.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK