Pavel Gebauer je novým ředitelem Státní energetické inspekce

11.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. září (ČTK) - Novým ředitelem Státní energetické inspekce byl jmenován Pavel Gebauer. ČTK to dnes sdělil Filip Matys z tiskového oddělení ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) s tím, že Gebauera jmenoval ministr Jan Mládek. Gebauer, který podle webových stránek MPO na ministerstvu působí jako ředitel pro energetiku, ve funkci nahradí Petra Holoubka.

 

Gebauer vystudoval Vysokou škole báňskou v Ostravě. Pracoval mimo jiné jako projektant dopravních zařízení pro těžký průmysl a energetiku. Na MPO nejdříve zastával pozici vedoucího oddělení podpory obnovitelných zdrojů energie, poté se stal ředitelem pro energetiku.

 

Podle aliance Šance pro budovy Gebauer při svém jmenování uvedl, že mezi jeho priority bude patřit kontrola špatně provedených průkazů energetické náročnosti. To aliance vítá, její ředitel Petr Holub ocenil i to, Státní energetická inspekce má stálého ředitele.

 

Státní energetická inspekce kontroluje například dodržování zákona o hospodaření energií nebo zákona o podporovaných zdrojích energie. Kromě prověrek souvisejících s těmito dvěma zákony kontroluje například energetické audity a štítkování spotřebičů. Řadu dřívějších kompetencí od ní ale přebral Energetický regulační úřad. Podle listopadových informací deníků Insider a E15 plánovalo MPO inspekci zrušit. Inspekce zaměstnává asi 120 osob.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK