E15: Amazon chce u Prahy stavět třetí logistické centrum

15.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. září (ČTK) - Americký internetový obchod Amazon chce u Prahy stavět třetí logistické centrum. Středisko vráceného zboží má stát v průmyslové zóně v Pavlově u rychlostní silnice R6, v budoucnosti by mělo nabídnout minimálně 1000 pracovních míst. Informuje o tom deník E15. Amazon má momentálně jedno středisko vráceného zboží v Dobrovízi a v pátek začala tamtéž stavba distribučního skladu.

Podle jednoho ze zdrojů deníku má o pozemky v Pavlově zájem společnost Panattoni, která umístila Amazon do obou lokalit v Dobrovízi. Amazon prý navíc hledá pozemek o rozloze 40 až 50 tisíců metrů čtverečních. Firmy to ale oficiálně nepotvrdily. Viceprezident Amazonu pro Evropu Tim Collins deníku pouze sdělil, že v ČR je hodně lokalit, které jsou pro firmu zajímavé. "Chceme expandovat, sledujeme různé příležitosti, ale dokud něco není podepsané, jako by to nebylo," řekl E15 šéf tuzemské Panattoni Pavel Sovička.

Sklad, který Amazon začal v pátek stavět v Dobrovízi, má být hotový do konce července příštího roku. V hale s plochou 95.000 metrů čtverečních najde práci až 2000 stálých zaměstnanců a do tří let od otevření by zde mělo vzniknout i dalších 3000 sezonních pracovních míst.

Amazon je největší internetový obchod na světě. Jeff Bezos firmu založil v roce 1994 a stále ji vede. Svou činnost na internetu Amazon zahájil v červenci 1995 a nyní zaměstnává po celém světě 97.000 lidí.

mtj

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK