Šéfa Fortuny Radima Haluzu má nahradit Per Widerstrom

16.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. září (ČTK) - Šéfa sázkové společnosti Fortuna Radima Haluzu by měl na konci září nahradit Per Widerstrom ze skupiny Gala Coral Group. Překvapivé oznámení se dnes na několik minut objevilo na webu firmy, poté bylo staženo, uvedla agentura Reuters. Mluvčí Fortuny Petr Šrain agentuře řekl, že společnost vydá oficiální oznámení ve středu. Podle informací serveru www.noodls.com zůstane Haluza ve firmě do konce roku.

Widerstrom má v sázkovém byznysu bohaté zkušenosti. Vedl mimo jiné Expekt.com, zastával vysoký post ve společnosti BWIN.PARTY a působil také ve firmě PartyGaming. Na starosti měl aktivity firem v Česku, Polsku, Slovinsku, Slovensku, Ukrajině nebo v baltských zemích.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta. Loni Fortuna hospodařila s čistým ziskem 15,6 milionu eur (zhruba 426 milionů korun), což představuje meziroční nárůst o 26,4 procenta. Celková výše přijatých sázek loni meziročně vzrostla o 21,2 procenta na 567,2 milionu eur (15,5 miliardy korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK