Tieto Czech poskytne švédskému kraji Skane IT za čtvrt mld. Kč

24.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. září (ČTK) - Česká pobočka společnosti Tieto bude poskytovat IT služby švédskému kraji Skane. Celková hodnota kontraktu přesahuje devět milionů eur, tedy asi čtvrt miliardy korun. Uvedli to zástupci společnosti na dnešní tiskové konferenci.

Tieto spolupracuje se Skane již delší dobu. Dosud jej měla ale na starosti švédská pobočka. V rámci nové zakázky bude služby poskytovat vývojové centrum Tieto v Ostravě. Specialisté firmy budou nově spravovat přibližně 1200 serverů pro policii, nemocnice a další složky veřejné správy.

\"Po zahájení projektu letos v září se nejprve pře vedou systémy Skane pod správu ostravského centra. Zhruba 40 procent serverů bude přesunuto do cloudového prostředí Tieto Cloud. Ostatní zůstanou lokálně v serverovnách u zákazníka, nicméně budou až po úroveň operačního systému spravovány z Ostravy,\" regionální ředitel Petr Lukasík.

Severoevropská skupina Tieto v Česku působí již deset let. S více než 2000 pracovníky je Tieto Czech největší zaměstnavatel v IT v severomoravském kraji. Loni vykázala tržby 1,8 miliardy korun. Letos čeká mírný nárůst obratu i počtu zaměstnanců. Firma ročně nabírá v průměru 250 lidí.

Celá skupina Tieto se sídlem v Helsinkách zaměstnává 14.000 expertů ve více než 20 zemích a loni měla tržby 1,7 miliardy eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK