Winterkorn: Volkswagen letos dosáhne hranice deseti milionů vozů

01.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 1. října (ČTK) - Největší evropská automobilová skupina Volkswagen směřuje v letošním roce k dosažení hranice deseti milionů prodaných vozů. Řekl to šéf koncernu Martin Winterkorn na dnešním koncernovém večeru před zahájením pařížského autosalonu. Do září prodala skupina přes 7,5 milionu aut, dodal Winterkorn podle agentury Reuters.

Skupina, do níž patří i česká Škoda Auto, by tak hranici deseti milionů dobyla o čtyři roky dříve, než plánovala. Deklarovaným cílem Volkswagenu je stát se do roku 2018 největší automobilkou světa.

Koncern by podle nedávné prognózy institutu Center of Automotive Management (CAM) mohl již v letošním roce vystřídat japonského konkurenta Toyota Motor na místě největší automobilky světa podle objemu prodeje. CAM předpokládá, by letos mohl prodat 10,1 milionu osobních a lehkých užitkových vozů, zatímco Toyota prodá podle prognózy 10,05 milionu automobilů.

Mezi značky koncernu Volkswagen patří vedle Škody také Audi, Porsche, Bentley,Bugatti, Lamborghini či Seat. Škoda představí ve čtvrtek v Paříži ve světové premiéře dvě nové verze modelu Fabia.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK