Kia chce letos v Evropě zvýšit prodej o pět pct na 360.000 vozů

02.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 2. října (zpravodaj ČTK) - Jihokorejská automobilka Kia Motors, která vyrábí ve slovenské Žilině, chce letos zvýšit prodej v Evropě o pět procent na 360.000 aut. Za posledních pět let to znamená zvýšení o polovinu. Na autosalonu v Paříží to uvedl provozní ředitel firmy pro Evropu Michael Cole.

Do srpna prodala Kia na evropském trhu 237.000 vozů, což představuje rovněž pětiprocentní meziroční růst. Celosvětově korejská značka prodala za osm měsíců roku 1,9 milionu aut, a to je meziroční nárůst o čtyři procenta.

V Paříži měla evropskou premiéru třetí generace modelu Sorento. Vůz kategorie SUV je proti předchůdci delší o 9,5 cm a o 0,5 cm širší. Vnější design nového vozu vznikl pod vedením korejského designérského studia Kia v Namjangu, ale výrazně se na něm podílela také designérská studia Kia v německém Frankfurtu a v kalifornském Irvine.

Vedle Sorenta Kia ukázala i modernizované modely Venga a Rio. Předvedla i nový koncept Kia Optima s takzvaným lehkým hybridním systémem, který kombinuje turbodiesel 1,7 CRDi a malý elektromotor napájený z olovo-uhlíkové baterie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK