Český Microsoft má tři nové ředitele, včetně šéfa financí

06.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. října (ČTK) - Novým finančním ředitelem české pobočky Microsoftu se stal od října Stefan Mähr (47), který dosud působil jako finanční ředitel pobočky v Německu. Za spotřebitelský segment bude nově zodpovědná Kristína Michalsky (34) a za segment malých a středních firem Ondřej Novodvorský (39). Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Nový finanční ředitel nahradil Michaela Zakariana, který se posunul na regionální pozici v rámci Microsoftu, stejně tak Pavel Zentrich, kterého vystřídala Michalsky. Novodvorský vystřídal Martina Tolara.

Mähr v německém Microsoftu působil posledních osm let jako šéf financí pro různé segmenty. Před nástupem do společnosti pracoval pro rakouskou pobočku T-Mobilu ve Vídni, její centrálu v Bonnu a pro společnost Compaq Computer.

Michalsky přišla do Prahy ze středoevropské centrály Microsoftu v Mnichově, kde téměř devět let působila na různých finančních pozicích. Poslední dva roky zastávala místo finanční ředitelky spotřebitelského segmentu pro střední a východní Evropu. Před nástupem do Microsoftu pracovala pro společnosti HP a Tyco Electronics.

Novodvorský má být zodpovědný za posilování dlouhodobého růstu společnosti, transformaci partnerského ekosystému a spokojenost partnerů a zákazníků. Pro Microsoft pracuje od roku 2002. Působil na různých pozicích v české, slovenské a ruské pobočce. Do českého Microsoftu přichází ze Slovenska, kde působil v roli marketingového a obchodního ředitele a od roku 2011 v roli ředitele pro malé a střední podniky.

Softwarová společnost Microsoft byla založena v roce 1975. Mezi její nejznámější produkty patří operační systém Windows nebo kancelářský balík Office.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK