Na dálnici D1 se postupně otevřou uzavírky

13.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. října (ČTK) - Na D1 se postupně otevřou uzavírky spojené s modernizací dálnice. V úterý 14. října zmizí omezení u Jihlavy ve směru na Brno a ve středu 15. října se omezení začne odstraňovat mezi Šternovem a Psáři. V tiskové zprávě to dnes uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

 

Odstraňování uzavírek souvisí s přípravou komunikace na nadcházející zimní období a zimní údržbu. \"Rekonstrukce úseku Větrný Jeníkov - Jihlava proběhla bez problémů, nyní silničáři dokončují poslední kontroly a přípravy na otevření úseku. Postupně bude docházet ke zprovoznění dalších modernizovaných úseků dálnice D1. Na dva z nich se zhotovitelé musí vrátit opět na jaře a práce by měly skončit do poloviny příštího roku,\" uvedla Soňa Křítková, pověřená vedením ŘSD.

Druhá polovina dálnice (jízdní pás ve směru na Prahu) v úseku Větrný Jeníkov - Jihlava bude podle Ředitelství silnic a dálnic bez omezení průjezdná od 20. října.

Ke konci měsíce října by rovněž mělo zmizet omezení na pravém jízdním pásu dálnice mezi Šternovem a Psáři, zmizet by mělo i omezení mezi Lhotkou a Velkou Bíteší. Úsek Loket - Hořice, kde ještě v současné době probíhá pokládka nového cementobetonového krytu v levém jízdním pásu, bude bez dopravních omezení koncem listopadu, uvedlo ŘSD.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je kvůli ulehčení uzavírek rozdělená na 21 úseků, které se mají modernizovat postupně.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK