NWR snížila roční výhled těžby uhlí na 8,75 až 9 milionů tun uhlí

15.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Těžební společnost NWR, která je majitelem černouhelné OKD, snížila výhled celoroční těžby a prodeje uhlí na 8,75 až devět milionů tun uhlí z předchozího devět až 9,5 milionu tun. Za devět měsíců firma vyprodukovala 6,3 milionu tun uhlí. NWR to dnes oznámila na svých internetových stránkách.

Firma uvedla, že výhled upravila kvůli \"neočekávaným geologickým výzvám pro těžbu ve třetím čtvrtletí\". V celoroční produkci NWR předpokládá podíl koksovatelného uhlí mezi 55 a 60 procenty.

Koksovatelné uhlí firma ve třetím čtvrtletí prodávala průměrně za 82 eur (2260 Kč) za tunu, energetické za 52 eur za tunu. V průměru za celé období do konce září byla cena za tunu koksovatelného uhlí 86 eur a energetického 56 eur.

NWR patří téměř ze dvou třetin společnosti CERCL Mining (bývalá BXR) podnikatele Zdeňka Bakaly. Součástí NWR je vedle OKD také 44.000 bytů na Ostravsku. NWR čelí ztrátám kvůli poklesu cen uhlí. V letošním prvním pololetí snížila ztrátu na 57 milionů eur (1,6 miliardy Kč) z 396 milionů eur před rokem. Finanční výsledky za tři čtvrtletí NWR oznámí 13. listopadu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK