První náměstkyní MMR bude od listopadu Olga Letáčková

16.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. října (ČTK) - První náměstkyní nové ministryně pro místní rozvoj (MMR) Karly Šlechtové bude od 1. listopadu Olga Letáčková. Dosavadní ředitelka úseku řízení kohezní politiky ministerstva ve funkci vystřídá náměstka Daniela Brauna. Informaci, kterou přinesla Česká televize, dnes ČTK potvrdila mluvčí MMR Radka Burketová.

Podle již dříve zveřejněných informací by Burketová i Braun měli odejít s bývalou ministryní a nyní kandidátkou na eurokomisařku Věrou Jourovou do Bruselu.

Podle životopisu zveřejněného na stránkách ministerstva je budoucí náměstkyně absolventkou práv na Západočeské univerzitě v Plzni. Na MMR působí na ředitelských pozicích od roku 2009, předtím pracovala na ministerstvu práce a sociálních věcí a ministerstvu zdravotnictví. Braun byl prvním náměstkem MMR od července 2010, na ministerstvu působil na různých pozicích od roku 2007.

Sedmatřicetiletá Šlechtová je ministryní pro místní rozvoj od minulého týdne. Před svým nástupem do čela úřadu za jednu ze svých priorit označila zachování kontinuity na ministerstvu. Chce se také soustředit na evropské dotace, regionální politiku a práci na stavebním řádu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK