Ministerstvo zintenzivní kontroly zabezpečení hazardu před dětmi

17.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. října (ČTK) - Ministerstvo financí pokračuje v boji proti herním automatům a zintenzivní kontroly restaurací a barů, zda neumožňují hrát mladistvým. ČTK to dnes sdělil mluvčí resortu Radek Ležatka.

Ministerstvo bude ve spolupráci s Finanční správou ČR kontrolovat umístění herních automatů v provozovnách. \"Herní automaty umístěné v restauracích, barech a jiných podobných zařízeních musí být umístěny tak, aby bylo zabráněno i vizuálnímu kontaktu mladistvých s těmito automaty,\" prohlásil Ondřej Závodský, náměstek ministra financí pro oblast hazardu a majetku státu. Právě na dodržování tohoto ustanovení se kontroly zaměří.

Ministerstvo financí tak pokračuje v boji proti hracím automatům. Minulý týden představilo nový zákon o hazardních hrách, který výrazně omezuje právě hrací automaty. Ty vytěsňuje z restaurací, barů a čerpacích stanic, navíc stanovuje maximální limit, který půjde prosázet. Určuje také, kolik heren bude moci na daném území fungovat. Hazard by byl tabu pro některé skupiny obyvatel, například závislé lidi nebo dlužníky v exekuci. Platit by měl od roku 2016.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK