Fidelity Worldwide Investment rozšiřuje svoje služby na českém trhu

21.10.2014 | , Fidelity Worldwide Investment
Komerční sdělení


Fondová investiční řešení Fidelity Worldwide Investment jsou nabízena klientům v České republice od roku 2012. Spolupracující partneři, jimiž jsou UniCredit, Citibank a Česká spořitelna, byli mezi prvními, kteří nabízeli klientům širokou škálu těchto fondů – od globálních akciových fondů až po specializované tržní fondy.

Úspěšný vstup na trh nabral rychlý spád. Ještě na podzim roku 2014 se chystají kroky k rozšíření nabídky prostřednictvím partnerství s dalšími renomovanými finančními institucemi. 

Fidelity v současné době nabízí v České republice 232 fondů všech tříd akcií. Jsou mezi nimi i čtyři korunové fondy, které jsou zajištěné proti měnovým rizikům české koruny: FF Global Dividend Fund CZK (hedged), FF European High Yield Fund  CZK (hedged), FF Euro Blue Chip Fund  CZK (hedged) a FF America Fund CZK (hedged). S ohledem na velký zájem o tyto fondy se plánuje registrace dalších fondů Fidelity zajištěných v CZK.

Fidelity Worldwide Investment je jednou z předních společností spravujících investiční fondy s globálním pokrytím investičních trhů poskytovaných jednotlivcům i institucím v Evropě, na Blízkém východě, v Latinské Americe a v Asii. Byla založena v roce 1969, má přes 6700 zaměstnanců a spravuje aktiva v hodnotě 372 miliard dolarů. 

Adam Lessing, ředitel Fidelity Worldwide Investment pro Švýcarsko, Rakousko a východní Evropu přibližuje filosofii společnosti: „Naše nezávislost nám umožňuje průběžně investovat do našeho podnikání tak, abychom mohli našim klientům nabízet prvotřídní služby a produkty špičkové světové úrovně. Tento přístup se ukazuje jako úspěšný.  Získali jsme řadu ocenění, která byla výrazem výkonnosti našich fondů, kvality našeho tržního výzkumu, klientského servisu a technické inovace. Tato uznání nás zavazují k tomu, abychom klientům zajistili co možná nejlepší návratnost investic.“

Za své vynikající výsledky je Fidelity pravidelně oceňována ve svém oboru. V letošním roce ji označila ratingová agentura Morningstar za nejlepšího univerzálního poskytovatele akciových a dluhopisových fondů. Základem pro získání ocenění Multi Assed Fund House Award je při zohlednění rizika trvale udržitelná nadprůměrná výkonnost široké škály akciových a dluhopisových fondů společnosti. Společnost nabízí investorům fondy, které pokrývají všechny regiony a investiční třídy. Základem pro rozhodování o mezinárodních investicích je pečlivá obchodní analýza  zkoumající budoucí rozvojový potenciál podniků po celém světě. 

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení