Americké akcie pokračují v silném vzestupu

21.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. října (ČTK) - Americké akciové trhy pokračují dnes v silném vzestupu a jejich širší index roste čtvrtý den za sebou. Wall Street podpořily zejména příznivé výsledky technologických společností Apple a Texas Instruments, které vytáhly vzhůru především trh Nasdaq.

Dow Jonesův index získával v poledne místního času (18:00 SELČ) jedno procento a nacházel se kolem 16.568 bodů. Širší index S&P 500 posílil o 1,5 procenta na 1933 bodů. Úhrnný index trhu Nasdaq byl na 4390 bodech s přírůstkem 1,7 procenta.

Akcie Applu, které mají největší váhu na trhu, díky silnému růstu tržeb z prodeje nových iPhonů vzrostly o více než dvě procenta. O tři procenta posílily akcie Texas Instruments.

Dow Jonesův index třicítky velkých společností naproti tomu brzdil pokles akcií nápojového giganta Coca-Cola a řetězce McDonald´s. Čtvrtletní zprávy obou firem byly pro trh zklamáním.

Podle agentury Reuters jsou na trhu stále cítit obavy z útlumu světové ekonomiky, které v první polovině minulého týdne srazily globální akciové trhy prudce dolů. Čínské akcie dnes oslabily údaje, podle nichž druhá největší světová ekonomika rostla ve třetím čtvrtletí o 7,3 procenta, nejpomaleji od počátku roku 2009.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK