V Ústeckém kraji budou investovat Britové a Japonci

23.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Teplice/Lovosice (Litoměřicko) 23. října (ČTK) - Do Ústeckého kraje vstupuje britská firma Regenersis, která opravuje elektroniku, a japonský výrobce pryžových součástek Fukoku. Investice zprostředkovala realitní poradenská společnost CBRE, která jedná s dalšími zájemci. CBRE očekává, že v regionu, kde je dlouhodobě nejvyšší nezaměstnanost v zemi, vznikne v budoucnu až 400 nových pracovních míst. ČTK to dnes řekla mluvčí CBRE Petra Lávičková.

Britská společnost Regenersis si pronajme 3000 metrů čtverečních v areálu CTPark Teplice, kde vzniká high-tech opravárenské centrum. \"Uplatnění najde v první fázi 50 osob, do budoucna by se měl jejich počet zdvojnásobit,\" uvedla Lávičková.

Japonský výrobce pryžových komponentů v automobilovém průmyslu Fukoku Rubber si pronajme halu v Lovosicích na Litoměřicku. Práci ve výrobě bude mít 50 lidí. \"Jednáme s několika dalšími investory, kteří by mohli v příštích letech přinést až 300 nových pracovních míst,\" uvedla mluvčí.

Zájem v poslední době roste o průmyslovou zónu Triangle u Žatce, kde oznámil strategickou investici jihokorejský Nexen, který plánuje při výrobě pneumatik zaměstnat asi 1000 lidí. Investovat chce v zóně 22,8 miliardy korun. Nové investice v Ústeckém kraji by se podle analytiků mohly promítnout do situace na trhu práce v příštím roce. Bez práce je v Ústeckém kraji zhruba 60.700 lidí.

fir kš

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK