Na Černovické terase v Brně přibude 500 nových pracovních míst

31.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 31. října (ČTK) - Brněnská průmyslová zóna na Černovické terase se příští rok rozroste o dvě nové výrobní haly. Výrobu sem přenese z Vyškova potravinářská společnost Neli a novou větší výrobní halu bude mít producent ocelových trubek 1CSC Precision Tubes. Nové provozy mají začít fungovat koncem roku 2015, dohromady v obou firmách vznikne okolo 500 pracovních míst, řekl ČTK ředitel developerské společnosti CTP Invest pro jižní Moravu Tomáš Budař.

Neli je jedním z největších českých výrobců kečupů a majonéz, vyrábí také sirupy či hořčici. Společnost vznikla již v roce 1992 a sídlí ve Vyškově. Do Brna se bude stěhovat kvůli kapacitním důvodům. V novém závodě má najít zaměstnání kolem 300 lidí. Přitom ještě před třemi lety měla firma 100 zaměstnanců, vyplývá z její poslední zveřejněné výroční zprávy.

\"Výrobní halu začneme stavět na jaře stejně jako pro společnosti 1CSC Precision Tubes. Zatímco teď zde má halu o velikosti 7000 metrů čtverečních, nová bude mít 10.000 metrů čtverečních,\" řekl Budař. Společnost vznikla v roce 2006 a zabývá se řezáním ocelových svitků a výrobou svařovaných trubek.

Na Černovické terase měl stát i obří sklad Amazonu, jehož příchod CTP chystalo. Investice však ztroskotala na jednání brněnských zastupitelů, kteří tak dlouho rozhodovali, až americká firma couvla. Aktuálně CTP jedná s menšími investory. Většina plochy z 200 hektarů je už na Černovické terase obsazená.

CTP dnes také otevřelo na jižní Moravě první retail park, tedy centrum pro maloobchod. Jedná se o lokalitu v Modřicích proti Olympii přes dálnici D2. Prvním obchodem je sportovní řetězec Decathlon. \"Zde jsme však proti našim zvyklostem prodali zasíťovaný pozemek, zpravidla stavíme i provozy, které pronajímáme,\" vysvětlil Budař. Modřický retail park nabídne v budoucnu 45.000 metrů čtverečních ploch.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK