Šlechtová mění vedení MMR, končí náměstci Smrček a Houdek

03.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. listopadu (ČTK) - Nová ministryně pro místní rozvoj (MMR) Klára Šlechtová změnila strukturu a vedení resortu. Končí náměstci Petr Smrček a Jiří Houdek, jejichž sekce ministryně zrušila, a k 9. listopadu je tak odvolala z funkcí. Změny budou platit od 10. listopadu. Šlechtová o tom dnes informovala novináře. Houdek vedl sekci pro cestovní ruch a Smrček územní a bytovou politiku.

Oba končící náměstci byli nominovaní koaličními stranami, Houdka do vedení MMR poslali lidovci, Smrčka nominovala ČSSD. \"Oběma jsem nabídla adekvátní místo na ministerstvu. Stále o tom jednáme jak s panem Bělobrádkem (předseda KDU-ČSL - pozn. ČTK), tak i panem premiérem. Nicméně v tuhle chvíli platí, že oba náměstci k 9. listopadu ve funkcích končí,\" prohlásila ministryně Šlechtová.

Místo zrušených sekcí ministryně zřídila sekci Evropských programů, kterou povede současný ředitel odboru Řídícího orgánu Operačního programu Technická pomoc Marek Kupsa. Druhou novinkou je sekce Veřejného investování. Tu bude mít na starost bývalý ředitel agentury CzechInvest Jiří Votruba.

Zůstanou sekce Národního orgánu pro koordinaci v čele s náměstkyní Olgou Letáčkovou a sekce Regionálního rozvoje pod vedením Kláry Dostálové.

Šlechtová si od změny slibuje zlepšení efektivity práce resortu, který má na starost spoustu nesouvisejících oblastí od regionální politiky, přes cestovní ruch až například po pohřebnictví. Personální změny mezi zaměstnanci prý zatím na pořadu dne nejsou, záležet bude na vyhodnocení současných změn.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK