Americký Steelcase už zahájil výrobu nábytku v zóně u Stříbra

13.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrov u Stříbra (Tachovsko) 13. listopadu (ČTK) - Americký Steelcase, největší výrobce kancelářského nábytku na světě, zahájil výrobu v nové hale v Ostrově na Tachovsku. Zaměstnává tam bezmála 300 lidí a výroba jede z 30 až 40 procent. Do jara 2015 mají instalovat další stroje a naplno začne firma vyrábět v létě. ČTK to dnes řekl Jan Andrejco, šéf výstavby firmy Panattoni, která průmyslový park vlastní.

Americká skupina, která má investovat v Ostrově v první etapě 700 milionů korun, má ještě pozemky na rozšíření a plánuje zaměstnat až 1000 lidí. Zatím jsme nebyli informováni, že by teď chtěli expandovat, ale mluví se o tom, uvedl Andrejco. První hala s plochu 27.000 metrů čtverečních je hotová a uvnitř se instalují stroje.

Panattoni Park v Ostrově má zaplněnou první etapu, kde je na 15 hektarech pět firem s více než 700 zaměstnanci. Nyní se zaplňuje druhá etapa s více než 40 hektary. První halu až pro 600 lidí už tam otevřel německý výrobce vnitřních výplní automobilů Ideal Automotive, dále je tam Steelcase a v úterý zahájil stavbu závodu na montáž vysokozdvižných vozíků německý KION Group. Ten zahájí výrobu v lednu 2016 a zaměstná zhruba 200 lidí, výhledově až dvojnásobek.

Na zhruba 25 zbylých hektarů směřují další dva až tři silní zahraniční investoři. \"Měl by to být mix, tedy výroba strojírenských dílů pro automobilky a dále obslužná logistická firma, která tady zatím schází,\" řekl ČTK generální ředitel společnosti Panattoni Europe ČR Pavel Sovička. Podle něj jde o high-tech výrobu, nikoli o montovny. Rozhodnuto bude v prvním nebo druhé čtvrtletí 2015, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK