Finanční skupina Expandia se stala majoritním vlastníkem Gumotexu

19.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Břeclav 19. listopadu (ČTK) - Finanční skupina Expandia se stala majoritním akcionářem břeclavského Gumotexu. Ke svému podílu koupila podíl od společnosti Milestone Partners, oba akcionáři měli dosud v držení přes 41 procent akcií. Hodnotu transakce strany nezveřejnily. Prodávající skupina vstoupila do Gumotexu v roce 2006, uvedl dnes v tiskové zprávě Milestone Partners Martin Pětivoký. Majoritní vlastník chce výrobce doplňků do aut, gumových člunů či záchranných systémů dále rozvíjet.

Gumotex měl loni tržby 1,6 miliardy korun, letos se na tuto hodnotu dostal za tři čtvrtletí a chce ji dále zvyšovat. Zaměstnává okolo 1200 lidí. Má výrobní závody v Břeclavi a Jaroměři a dceřiné společnosti v Mostě, Rožnově pod Radhoštěm a slovenské Myjavě.

Milestone Partners po vstupu do Gumotexu posílil podnik koupí jaroměřské firmy Tanex Plasty. Na začátku letošního roku učinil další akvizici, na Slovensku koupil společnost Ronson Plastics. Zároveň prodal dceřinou společnost Gumotex Matrace, která vyrábí a prodává pěnové matrace, společnosti Molitan. \"Gumotex udělal řadu strategických kroků a upevnil postavení v oborech, které považujeme za nejperspektivnější. Nyní je stabilní společností s dlouhodobě udržitelným růstem. Naší investici se tak podařilo nadstandardně zhodnotit,\" uvedl Pětivoký.

Nový majoritní vlastník uvedl, že břeclavský podnik je jednou z nejvýznamnějších investicí v portfoliu a chce jej rozvíjet. \"Zvolená strategie nám dává důvěru v dlouhodobý růst,\" uvedl místopředseda představenstva Expandie Michal Záveský. Jde o českou společnost, která se soustředí na investice v realitách a průmyslu a podíly má například ve společnostech Jitona, Desk-Form či Arbes Technologies. Před týdnem zveřejnila zprávu, že prodala podíl v logistickém parku Trilogy v moskevské oblasti a ve společnosti Stinctum, která vlastní pozemky v Nižném Novogorodu, skupině Petra Kellnera PPF Real Estate.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK