Firma MSSL Advanced Polymers hodlá téměř zpětinásobit výrobu

19.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dolní Ředice (Pardubicko) 19. listopadu (ČTK) - Společnost MSSL Advanced Polymers z Dolních Ředic na Pardubicku hodlá téměř zpětinásobit výrobu a přijmout kolem 130 lidí. Podnik vyrábí plastové díly a získal velkou zakázku pro automobilku Daimler. ČTK to dnes řekl ředitel firmy Vladimír Pelej.

\"Díky tomu, že patříme do nadnárodního koncernu, budeme vyrábět pro Daimler plastové díly do sedaček,\" řekl Pelej.

Společnost patří indické skupině Samvardhana Motherson Group. S přístavbou výrobní haly chce podnik začít příští rok na jaře a práce by měly skončit i s instalacemi technologií do konce roku. Jen stavební práce vyjdou na 80 milionů korun.

Firma dosud zpracuje až 960 tun plastů ročně, což představuje 60 milionů kusů plastových výlisků. Výrobní kapacita by se měla zvýšit na 4500 tun zpracovaného plastu, tedy 280 milionů kusu dílů za rok.

\"Očekávám, že na plnou kapacitu najedeme do půl roku od dokončení investice. Díly se již vyrábějí ve výrobních prostorách v Německu, poté se vozí k nám,\" řekl Pelej.

Firma zaměstnává 240 lidí a dalších 130 pracovníků chce přijmout, z toho zhruba třetinu do výrobního provozu. Společnost loni utržila za prodej vlastních výrobků a tržeb 291 milionů korun se záporných výsledkem 7,8 milionu korun. Hospodaření firmy bude letos obdobné, řekl Pelej.

\"Ztráta je daná výkyvem měnového kurzu. Letošní rok se zatím jeví jako loňský, uvidíme, jestli bude kurz stabilní,\" řekl Pelej.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK