Americké akcie díky Číně a ECB výrazně zpevňují

21.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. listopadu (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování výrazným růstem a jejich hlavní indexy vystupují na další maxima. Náladu na Wall Street podpořilo snížení úrokových sazeb v Číně a také vyhlídky na další kroky Evropské centrální banky (ECB) na podporu ekonomiky a zvýšení inflace.

Dow Jonesův index v poledne místního času (18:00 SEČ) přidával 0,6 procenta na zhruba 17.830 bodů. Stejným tempem zpevňoval širší index S&P 500, který se pohyboval kolem 2064 bodů. Úhrnný index technologického trhu Nasdaq měl zisk 0,4 procenta a nacházel se na 4720 bodech. Indexy tak míří k pátému týdnu vzestupu za sebou.

Snížení úroků v Číně zmírnilo na trhu obavy z útlumu druhé největší ekonomiky světa. ECB pak dnes zahájila nákupy cenných papírů tvořených balíky bankovních úvěrů a její šéf Mario Draghi řekl, že banka udělá všechno pro to, aby co nejdříve zvýšila příliš nízkou inflaci a zastavila klesající pokles inflačních očekávání.

\"Dostali jsme pozitivní zprávy z měnové politiky ze dvou oblastí, na něž se zaměřovaly obavy ze zpomalení globálního růstu, takže je to velmi dobré,\" řekl agentuře Reuters Art Hogan z newyorské společnosti Wunderlich Securities.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK