Kofola bude od ledna v ČR a SR distribuovat nápoje Rauch

24.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. listopadu (ČTK) - Skupina Kofola bude od ledna příštího roku v Česku a na Slovensku distribuovat džusy a další nápoje od rakouské firmy Rauch. Roční obrat Kofoly na českém a slovenském trhu se tímto obchodem zvýší o 450 milionů korun, což je zhruba desetinu současného obratu. Vedení obou firem to dnes oznámila na tiskové konferenci.

Džusy a ovocné nápoje tvoří 14 procent celkové spotřeby nealkoholických nápojů v Česku a na Slovensku. Letos meziročně tato kategorie vzrostla o devět procent.

Nabídka Kofoly se od ledna rozšíří o džusy, nektary, nesycené ovocné nápoje, ledové čaje, ledové kávy a isotonické nápoje značek Rauch Happy Day, Ice tea, Bravo, Nativa, Cafemio, Isotonic či Yippy. Kofola získá právo distribuovat tyto značky do restaurací i do maloobchodu a takzvaného impulsního prodeje, kam se řadí například benzínové pumpy.

Nápojářské skupině Kofola v prvním pololetí letošního roku klesly meziročně tržby o 4,5 procenta na 3,054 miliardy korun. Hrubá marže jí však vzrostla o 12,3 procenta na 1,114 miliardy korun. Pokles tržeb podle zástupců firmy způsobila klesající spotřeba nápojů zejména v Polsku, ale i tlak firmy na zvýšení marže.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK