Americké akcie pokračují v růstu na nová maxima

24.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. listopadu (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování dál mírně posilovaly a jejich hlavní indexy dobývaly nová maxima. Trh podporují firemní fúze a také dohady o dalším uvolňování měnové politiky v Číně.

Dow Jonesův index zůstával v poledne místního času (18:00 SEČ) beze změny na 17.810 bodech. Širší index S&P 500 se pohyboval kolem 2067 bodů s přírůstkem 0,2 procenta, zatímco úhrnný index technologického trhu Nasdaq Composite byl na 4740 bodech se ziskem 0,6 procenta.

Minulý týden rostly indexy pátý týden za sebou a vzhůru je táhly zejména nové kroky centrálních bank Číny a eurozóny na podporu ekonomiky.

Informované zdroje dnes agentuře Reuters řekly, že Peking je připraven k dalšímu snižování úrokových sazeb a uvolnění úvěrových omezení. To by mohlo posílit slábnoucí růst druhé největší ekonomiky světa a podpořit další vzestup na akciových trzích.

Růst dnes táhly cyklické sektory, které nadprůměrně těží z příznivých hospodářských vyhlídek. Nejvíce posílily sektory spotřebního zboží a financí. Klesaly naopak akcie telekomunikačního sektoru, který v dobách ekonomické expanze za zbytkem trhu obvykle zaostává.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK