Valná hromada zdravotnického holdingu Agel se dnes nekonala

25.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. listopadu (ČTK) - Valná hromada zdravotnického holdingu Agel se dnes nekonala. ČTK to bez bližších podrobností řekla mluvčí společnosti Radka Miloševská. Na valné hromadě chtěl podle informací z tisku menšinový akcionář Agelu Martin Polach prosadit nové stanovy a odvolání členů dozorčí rady Tomáše Chrenka a Jakuba Kotrby i člena představenstva Libora Vrby. Server iDnes napsal, že Chrenek na valnou hromadu nepřišel.

Polach vlastní čtvrtinu akcií Agelu a Chrenek zbývající tři čtvrtiny. Chrenek podle Polacha porušil povinnosti při výkonu funkce v holdingu s tržbami v řádu miliard korun.

Oba akcionáři podle MfD vedou spory o směřování firmy a odkup podílů. Polach prý argumentuje tím, že nejednali s péčí řádného hospodáře a před zájmy firmy upřednostňovali zájmy majoritního akcionáře, tedy Chrenka. Ten se k obviněním nevyjádřil.

Podle deníku se Polach neúspěšně snaží prodat svůj podíl v Agelu. Předkupní právo má Chrenek, který ale akcie koupit nechce a odmítá také prodat Polachovi svůj podíl. Polach si akcie cení na čtyři miliardy korun podle posudku, který odhaduje hodnotu Agelu na 17 miliard Kč. MfD napsala, že podle odborníků je prodejní cena firmy spíše deset miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK