Tieto rozšíří služby pro EnterCard, vydělá 20 milionů eur

27.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 27. listopadu (ČTK) - Skandinávská společnost Tieto, která poskytuje služby v oblasti IT, rozšiřuje spolupráci se severskou společností EnterCard, jež se zabývá finančními službami. Současnou smlouvu prodlouží na pět let s opcí na další dva roky, předmětem je modernizace IT prostředí společnosti EnterCard, včetně dodávky nových technických řešení. Společnosti Tieto kontrakt, jehož značnou část bude zajišťovat vývojové centrum v Ostravě, přinese 20 milionů eur (přes 550 milionů korun). ČTK to dnes za Tieto sdělil Richard Kolibač.

EnterCard je vydavatelem kreditních karet. Předmětem dodávky je kompletní zajištění fungování všech jejích zákaznických serverů a aplikací. \"Jednoduše řečeno, budeme zajišťovat nezbytné IT zázemí, které umožní společnosti EnterCard provozovat její každodenní byznys v tak rozmanitých oblastech, jakými jsou komunikační kanály na webových stránkách určených koncovým zákazníkům,\" uvedla manažerka společnosti Tieto Czech Pavlína Wojnarová.

Podle generálního ředitele společnosti Tieto Czech Petra Lukasíka bude modernizované prostředí pro EnterCard efektivnější i vhodnější z hlediska jejích budoucích obchodních potřeb. \"Jsme velmi potěšeni, že nám společnost EnterCard opětovně dala svoji důvěru - je to důležitý a zajímavý hráč na trhu finančních služeb v severských zemích,\" uvedl Lukasík.

Tieto, sídlící v Helsinkách, je největší severoevropský dodavatel IT služeb. Poskytuje komplexní služby pro soukromý i veřejný sektor. Její čisté tržby činí ročně 1,7 miliardy eur (zhruba 47 miliard korun). Působí ve více než 20 zemích světa a zaměstnává na 14.000 lidí. S více než 2000 pracovníky je Tieto Czech největším zaměstnavatelem v oblasti informačních technologií v Moravskoslezském kraji.

Společnost EnterCard, která působí v severských zemích, vydává kreditní karty pod značkou svých partnerů nebo pod vlastní obchodní značkou. EnterCard je společným podnikem Swedbank a Barclays Bank.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK