Rakouský bauMax je prý na prodej, nabídky přijímá do 18. prosince

04.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň 4. prosince (ČTK) - Rakouská síť hobbymarketů bauMax zahájila proces svého prodeje a konečný termín pro podání závazných nabídek na koupi stanovila na 18. prosince. Uvedl to dnes rakouský magazín News s odvoláním na dokumenty italské investiční banky Mediobanca. Na prodej jsou údajně zejména prodejny bauMaxu v Rakousku, Česku a na Slovensku, které vytvářejí asi 70 procent tržeb společnosti.

Vedení bauMaxu před dvěma týdny popřelo zprávy německého tisku, podle nichž se firma prodává a jedním ze zájemců je německá konkurenční skupina Obi. Firma tehdy uvedla, že její věřitelské banky stojí za plánem restrukturalizace. Společnost se zadlužila expanzí ve východní Evropě a Turecku a nyní doplácí na nízkou poptávku spojenou se špatnou situací na trhu s bydlením a problémy řady ekonomik.

Případný prodej by musely schválit věřitelské banky v čele s domácími ústavy Raiffeisen, Erste Group a Bank Austria. Podle \"informovaného experta\" budou muset banky odepsat z úvěrů poskytnutých bauMaxu kolem 250 milionů eur (6,9 miliardy Kč) a nejhorší scénář počítá se ztrátou až 400 milionů eur, uvedl magazín.

BauMax má zastoupení v šesti státech Evropy. V současné době provozuje 127 prodejen, 24 z nich se nachází v Česku.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK