Chodov na Sokolovsku dostal od ÚOHS pokutu 300.000 Kč

15.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 15. prosince (ČTK) - Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj potvrdil pokutu 300.000 korun městu Chodov na Sokolovsku. Město nevypsalo koncesní řízení na pronájem teplovodních zařízení. Rozhodnutí je už pravomocné, řekl dnes ČTK Rafaj.

Město Chodov uzavřelo v roce 2011 smlouvu o nájmu rozvodného tepelného zařízení se společností Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s., a to na základě výběru ze sedmi obdržených nabídek.

V uvedeném případě však nešlo o čistý pronájem, nýbrž o koncesní smlouvu. \"Koncesní smlouvy se odlišují především způsobem protiplnění, které zadavatel poskytuje koncesionáři za jím realizovanou službu či dílo,\" uvedl Rafaj.

Uvedl, že předpokládaný roční příjem koncesionáře ze smlouvy je více než 20 milionů korun bez DPH. \"Zadavatel nebyl oprávněn využít žádnou ze zákonných výjimek a měl postupovat podle koncesního zákona,\" uvedl Rafaj. Podle něj nedodržení zákona mohlo mít vliv na okruh potenciálních dodavatelů, kteří se o předmětnou koncesi mohli ucházet a případně nabídnout zadavateli výhodnější podmínky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK