Firma Auto Esa loni prodala o osm procent více ojetých aut

12.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. ledna (ČTK) - Síť autobazarů Auto Esa loni zvýšila prodej ojetých vozů o osm procent na 10.562 vozidel. Nejvíce se prodalo vozů značek Škoda, Volkswagen a Ford, největší růst poptávky autobazary zaznamenaly po vozidlech Hyundai, KIA a Dacia. V tiskové zprávě to dnes uvedla společnost.

\"Prodejní výsledky společnosti Auto Esa byly ovlivněny především úspěšným vstupem do ostravského regionu a zvýšenou orientací společnosti na elektronický způsob obchodování,\" uvedl ředitel strategického rozvoje Auto Esa Pavel Foltýn.

Nadcházející rok přinese podle Foltýna řadu změn v prodeji ojetých vozidel. Důvodem je novela zákona o provozu na pozemních komunikacích, která mimo jiné omezuje takzvané polopřevody a zavádí kontrolu počtu ujetých kilometrů při kontrolách vozů ve stanicích technické kontroly.

Toto opatření, které má zamezit podvodům se stáčením tachometrů, může podle Foltýna omezit prodeje ojetých vozů mezi občany, kde podle něj hrozilo největší riziko podvodu. \"Prodeje se tak stále častěji budou přesouvat k specializovaným obchodníkům s ojetými vozy, podobně jak je to obvyklé v zemích Západní Evropy,\" dodal. Negativně se naopak na počtu prodaných starších vozů může projevit slábnoucí koruna, která zdražuje vozidla dovážená ze zahraničí.

Auto Esa jsou dvojkou na tuzemském trhu s ojetými vozidly. Největší konkurent, AAA Auto, za loňský rok ohlásil 12procentní růst prodejů na 63.613 ojetých aut.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK