Americký Steelcase otevřel výrobnu nábytku v zóně u Stříbra

20.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrov u Stříbra (Tachovsko) 20. ledna (ČTK) - Americký Steelcase, největší výrobce kancelářského nábytku na světě, otevřel svůj nový závod v Panattoni Logistics Parku v Ostrově na Tachovsku. Investoval zhruba 600 milionů korun. Od zahájení výroby loni v říjnu zaměstnal přes 150 lidí, do konce roku jich bude dvojnásobek. Novinářům to dnes řekl Jim Keane, globální prezident a generální ředitel Steelcase. Podle informací ČTK by mohla firma výhledově zaměstnat až 1000 pracovníků.

\"Do Ostrova u Stříbra se postupně přesouvá celá výroba z německého závodu v Durlangenu, který se do konce roku uzavře,\" řekl viceprezident Pierre Blesch. Přesun výroby bude podle manažera kvality Svatopluka Soukupa postupný v osmi vlnách, zatím se uskutečnily dvě. Výroba v novém českém závodě bude rychlejší, kvalitnější a efektivnější než v Durlangenu, řekl Blesch. Výrobní kapacita už je nyní vyšší. Z Ostrova odjíždějí dva kamiony se skříňkami denně, do konce roku jich bude 20.

Z Ostrova směřuje od října nábytek z laminované dřevotřísky do celého regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky, která má podle prezidenta firmy vysoký růstový potenciál. \"Od Stříbra máme veliká očekávání,\" řekl Keane. Dodal, že americká rodinná firma s 10.700 lidmi po světě má v Ostrově velký prostor pro expanzi. Zatím má jednu vlastní halu o ploše 26.000 metrů čtverečních.

Nový závod na Tachovsku je jedním ze čtyř firmy Steelcase v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky. Další tři jsou v německém Rosenheimu, francouzském Sarrebourgu a v Madridu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK