Americká banka Morgan Stanley prudce zvýšila čtvrtletní zisk

20.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. ledna (ČTK) - Zisk americké banky Morgan Stanley v loňském čtvrtém čtvrtletí prudce stoupl a dosáhl 920 milionů dolarů (přes 22 miliard Kč). O rok dříve činil jen 36 milionů dolarů, za zlepšením je podle dnešního sdělení banky hlavně pokles výdajů na právní zastoupení. Výsledek ale i tak výrazně zaostal za očekáváním analytiků v anketě agentury Reuters.

Pokles výdajů na právní spory bance ve čtvrtletí kompenzoval prudký propad příjmů divize pro obchodování s dluhopisy, měnami a komoditami. Výsledky této divize negativně ovlivnila neklidná situace na trzích, ke které přispěly například i klesající ceny ropy a politické nejistota v Řecku.

\"Rok 2014 jsme zakončili ve výrazně lepším stavu, než v jakém jsme do něj vstoupili. Dosáhli jsme dobrých výsledků v několika divizích, ačkoli celkový výkon ovlivnily nepříznivé podmínky na trzích ve čtvrtém čtvrtletí,\" uvedl ve výsledkové zprávě předseda správní rady a generální ředitel podniku James Gorman.

Příjmy z obchodování s dluhopisy, měnami a komoditami se ve čtvrtém čtvrtletí propadly o více než 80 procent na 133 milionů dolarů. Náklady na právní zastoupení klesly na 284 milionů z 1,4 miliardy dolarů před rokem.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK