3TS Capital koupil minoritní podíl v e-shopu Zoot.cz

21.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. ledna (ČTK) - Společnost 3TS Capital Partners koupila minoritní podíl v největším tuzemském internetovém obchodu s módou Zoot.cz. Cena transakce je 150 milionů korun. Zoot.cz chce do tří let dosáhnout obratu až 1,5 miliardy korun. Tržby společnosti dosáhly loni 220 milionů korun, což je více než dvojnásobek oproti roku 2013. Urychlit růst společnosti má právě vstup investora. Na setkání s novináři to řekl spoluzakladatel e-shopu Oldřich Bajer. Výši podílu neupřesnil.

\"Investice nám pomůže ještě více čeřit vody módního trhu v Česku a na Slovensku, kterému chybí pestrost nabídky,\" uvedl ředitel Zoot.cz Ladislav Trpák.

Češi za módu každý rok utratí více než 60 miliard korun, z toho na e-shopy připadá jen pět procent. Tento podíl má ale v dalších letech narůstat.

Zoot.cz loni prodal více než 250.000 kusů oblečení. Každý měsíc si jeho internetové stránky otevře téměř 1,2 milionu unikátních návštěvníků. E-shop má devět kamenných výdejen, které využívá 55 procent všech zákazníků a projde přes ně více než polovina obratu společnosti. Do budoucna by chtěl mít obchod výdejnu v každém krajském městě v ČR a na Slovensku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK