Peakside dokončil koupi 72 nákupních center za dvě miliardy Kč

21.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. ledna (ČTK) - Soukromý fond ve správě společnosti Peakside Capital Advisors dokončil koupi 72 maloobchodních nemovitostí v Česku, které za dvě miliardy korun získal od společnosti Atrium European Real Estate Limited. Jde o menší obchodní centra po celé republice, informovala dnes společnost Peakside. V regionu letos plánují další investice.

Konkrétně jde o menší obchodní centra a střediska s průměrnou rozlohou okolo 2500 metrů čtverečních a celkovou pronajímatelnou plochou přes 177.000 metrů čtverečních. Průměrná obsazenost nemovitostí je 95 procent. Mezi hlavní nájemce patří maloobchodní řetězce Ahold a Penny.

Pro správu těchto nemovitostí Peakside založil správcovskou platformu PQ - Asset Management, v níž vlastní padesátiprocentní podíl. Zbylou polovinu ovládá místní partner Tomáš Jokl. Peakside podle něj reality revitalizuje a optimalizuje nájemní smlouvy.

Peakside transakcí vstupuje na český trh, v regionu však plánuje další investice. \"Očekáváme, že nyní získané portfolio je předzvěstí dalších akvizičních aktivit v regionu střední a východní Evropy v roce 2015, protože spojuje zvyšování hodnoty prostřednictvím aktivní správy majetku s investičními možnostmi v jedné z nejatraktivnějších ekonomik Evropy,\" prohlásil jeden ze zakladatelů fondu Stefan Aumann. Firma podle něj postupně plánují další investice v Česku, v Polsku a Maďarsku.

Peakside Capital aktivně investuje do všech typů nemovitostí v Německu a střední a východní Evropě. Nabízí iniciování a uzavření obchodů, správu realitního portfolia (asset management) a služby správy fondů pro fondy a kvalifikované investory. Peakside Capital prostřednictvím investic a dceřiných firem působí v patnácti zemích světa.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK