UniCredit Bank koupila factoringovou společnost Transfinance

22.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. ledna (ČTK) - UniCredit Bank dokončila s účinností od 20. ledna nákup společnosti Transfinance, která patří mezi přední poskytovatele provozního financování formou factoringu tuzemských a zahraničních pohledávek. Dosud byla stoprocentním akcionářem Transfinance mBank Varšava, dceřiná společnost Commerzbank AG. UniCredit Bank o tom dnes informovala ČTK.

Cílem této akvizice je pro UniCredit Bank především další rozšíření nabídky produktů a služeb firemního bankovnictví o factoring, který je určen zejména pro malé a střední firmy. Banka v souvislosti s touto akvizicí plánuje nově zavést například reverzní factoring.

\"Upevňujeme své postavení na českém a slovenském bankovním trhu díky organickému růstu klientské základny, ale zároveň využíváme obchodní příležitosti pro další posílení tržní pozice. Rozšíření nabídky o factoring je v souladu se strategickým plánem banky a umožní zjednodušení a urychlení přístupu k financování malých a středních firem,\" uvedl předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank Jiří Kunert.

Transfinance byla založena v roce 1991 jako první specializovaná společnost na provozní financování podniků (factoring a forfaiting) ve střední a východní Evropě. UniCredit Bank činnost zahájila na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK