Rockaway v 1. pololetí spustí e-shop s potravinami Kolonial.cz

03.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. února (ČTK) - Nový internetový obchod s potravinami, který plánuje v letošním prvním pololetí spustit skupina Rockaway podnikatele Jakuba Havrlanta, se bude jmenovat Kolonial.cz. Do pěti let má obrat e-shopu dosáhnout čtyř až pěti miliard korun. Na konferenci Retail Summit 2015 to dnes uvedl ředitel nového internetového obchodu Petr Vyhnálek.

\"Neočekáváme, že by všichni ti, kteří dnes nakupují v kamenných obchodech se vrhli na internet, to se nestane. Vycházíme z realistických zkušeností z jiných trhů,\" dodal Vyhnálek.

Konkurence na on-line trhu s potravinami v Česku rychle roste, loni na něj vstoupil např. portál Rohlík.cz za kterým stojí podnikatel Tomáš Čupr a investiční skupiny Miton a Enern. Čupr na podzim uvedl, že e-shop by do pěti let mohl dosáhnout ročního obratu téměř deset miliard korun. Prodeji potravin přes internet nyní dominuje Služba Potraviny on-line řetězce Tesco. Vlastní e-shopy chystají také Billa či Kaufland. On-line trh s potravinami má v ČR podle odhadů potenciál dorůst až na 50 miliard korun.

Petr Vyhnálek v letech 1999 až 2011 vedl obchodní řetězec Globus na pozici jednatele.

Investiční skupina Rockaway spustila nový projekt online prodeje potravin v rámci E-commere Holdingu, do kterého loni majetkově vstoupila společnost Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.

E-commerce Holding provozuje síť e-shopů s více než 1,5 milionu zákazníků. Jsou to mimo jiné obchody se sportovním vybavením Sporty.cz a Snowboards.cz a také e-shop s módou BigBrands.cz a dětským zbožím Proděti.cz. Internetové obchody holdingu sdílejí informační systém, marketing, logistiku a péči o zákazníka. Jejich počet se má dále rozšiřovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK