MF varovalo, že Lottoland nemá povolení pro loterii Eurojackpot

10.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. února (ČTK) - Ministerstvo financí varovalo, že společnosti Lottoland nebylo vydáno povolení provozovat číselnou loterii Eurojackpot. Sázející tak nemají zaručenou výplatu výher. Případ prošetří státní dozor, který může firmě se sídlem Gibraltaru uložit pokutu až deset milionů korun. V této věci bylo také podáno trestní oznámení. ČTK to dnes sdělil mluvčí ministerstva spravedlnosti Radek Ležatka.

Eurojackpot se hraje v 16 evropských zemích a výhry dosahují částek až v řádu miliard korun. Lottoland podle ministerstva sázky na Eurojackpot v České republice nabízí, i když k tomu nemá povolení. \"Společnost rovněž nemá povolení k provozování této loterie ani v žádném jiném státě, který se jí účastní,\" upozornil Ležatka.

Sázející s Lottolandem nemají vedle výplaty výher zaručeno ani řádné reklamační řízení, varoval Ležatka. Sázejícím hrozí pokuta až deset milionů korun, protože loterní zákon zakazuje účast na sázkách, při nichž se vklady platí do zahraničí, dodal mluvčí.

Kvůli neoprávněnému provozování loterie podle ministerstva financí není možné ani zaručit její řádný průběh. Přes internetové stránky Lottolandu navíc mohou sázet lidé mladší než 18 let, což zákon neumožňuje. \"Společnost nabízí dvě modifikace oproti legálním provozovatelům Eurojackpotu, a to dvojitý jackpot a číselný štít. Vzhledem k jejich povaze a výši možných výher v číselné loterii Eurojackpot je pravděpodobné, že společnost Lottoland nebude schopna závazky z nich vzniklé plnit,\" uvedl Ležatka.

Loterijní společnost Sazka na svém webu upozornila, že je jediným oprávněným provozovatelem loterie Eurojackpot v České republice. Distancovala se od nabídek sázet v této loterii na internetu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK