ABB ČR zvýšila loni tržby o pět procent na 13,5 miliardy korun

10.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. února (ČTK) - Společnost ABB Česká republika, která podniká v oblasti energetiky a automatizace, zvýšila loni podle konsolidovaných výsledků tržby o pět procent na 13,5 miliardy korun. Firma o tom dnes ČTK informovala v tiskové zprávě. Předloni firma utržila 12,8 miliardy korun.

\"Nyní máme v České republice již sedm výrobních závodů, čtyři technická a vývojová centra a patříme mezi nejvyhledávanější zaměstnavatele v ČR,\" uvedl generální ředitel ABB Česká republika Hannu Kasi.

V polovině loňského roku otevřela ABB v Brně nový výrobní závod na součásti pro velmi vysoké napětí. Společnost tehdy tvrdila, že by měl zaměstnat kolem 200 lidí. V Trutnově pak firma loni zahájila výstavbu nového závodu na výrobu automatizačních systémů pro rozvodny. Podle dřívějších informací by investice do nové továrny měla činit asi 150 milionů korun. Na podzim firma otevřela ve Vestci u Prahy Evropský showroom pro svařování a dělení materiálu, v němž se mohou zákazníci seznámit například s průmyslovými roboty určenými pro obloukové a odporové svařování nebo s laserovým svařováním. \"Investice do jeho realizace činily několik desítek milionů korun,\" dodal Kasi.

Celý švýcarský koncern ABB v loňském roce snížil tržby na 39,8 miliardy dolarů (972,7 miliard korun) z předloňských 41,8 miliardy dolarů. Podle koncernu byly tržby nižší v důsledku nižší zásoby zakázek a vzniklých nákladů souvisejících s realizací projektů.

ABB patří k světovým lídrům v oblasti energetiky a automatizace. Koncern má kolem 145.000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK