Hochtief na Slovensku letos založí samostatnou společnost

11.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. února (ČTK) - Největší německý stavební koncern Hochtief, který působí i v Česku, zakládá na Slovensku samostatnou společnost Hochtief SK. Letos tam plánuje obrat 40 milionů eur (1,1 miliardy korun), řekl dnes ČTK mluvčí Hochtief CZ Michal Talián. Stavební skupina chce využít investičního potenciálu země.

Slovensko v nejbližších letech plánuje masivní investice hlavně do dopravní infrastruktury. \"Na nedávné konferenci na Slovensku prohlásil ředitel Národní dálniční společnosti, že do roku 2016 chtějí dokončit 210 kilometrů rychlostních silnic a dálnic. Dalších 325 kilometrů chtějí do stejného roku rozestavět a do roku 2018 plánují připravit stavby v rozsahu 560 kilometrů,\" řekl k plánům Slovenska technický ředitel Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR Pavel Ševčík.

Právě na dopravní stavby se chce Hochtief nejvíce zaměřit, cílí ale i na jiné oblasti. \"Kromě zakázek v dopravní infrastruktuře se budeme ucházet o výstavbu a rekonstrukci kanalizačních sítí, vodovodů, čističek odpadních vod, protipovodňových opatření, ale i likvidaci skládek,\" uvedl Talián.

Skupina Hochtief už na Slovensku působí, funguje tam organizační složka Slovensko české firmy Hochtief CZ i několik obchodních složek koncernu Hochtief AG. Ty všechny se sloučí do nové společnosti s ručením omezeným Hochtief SK. Aktuálně v zemi mimo jiné staví dálnici a tunel na obchvatu D3 kolem Žiliny a buduje kanalizaci v několika obcích. Zajímá se i o stavbu obchvatu kolem Bratislavy, který se má vybudovat formou takzvaného PPP projektu.

Na slovenském trhu jsou aktivní i další české stavební firmy. Větší projekty tam v minulosti získaly Metrostav, Skanska, OHL ŽS či PSJ.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK