Studenti ČVUT pořádají Veletrh iKariéra pro 130 firem

20.02.2015 | , ČVUT
STUDENT


Dne 4. března 2015 pořádá studentská organizace IAESTE ČVUT Praha již 21. ročník Veletrhu pracovních příležitostí iKariéra. Akce se bude konat na fakultách v dejvickém kampusu Českého vysokého učení technického v Praze a Národní technické knihovně.

Návštěvníci tak dostanou příležitost potkat více než 130 českých i mezinárodních firem. Personalisté využijí možnost nabídnout studentům témata diplomových prací, pracovní pozice a poskytnout cenné rady. Na veletrhu si studenti mohou udělat představu o tom, co vše firmy požadují, a nabídnout firmám své schopnosti.

Součástí veletrhu bude také doprovodný program. Organizátoři myslí na možnost konzultace životopisů u Kariérního centra ČVUT, foto koutek pro pořízení profesionálních portrétových fotografií nebo semináře a informační přednášky firem. Návštěvníci budou moci nabrat síly v chill out zónách, které při loňském ročníku sklidily úspěch.

Celý veletržní den zakončí panelová Letošním tématem je “Uplatnění techniků - statistiky vs. realita”. Cílem této události je porovnání názorů na současnou uplatnitelnost studentů technických oborů na trhu práce, získání informací o této skutečnosti napříč všemi obory a diskuze vznikajícího problému na trhu práce s tzv. „millennials".

Veletrh pracovních příležitostí iKariéra na ČVUT je součástí série pracovních veletrhů po celé České republice. V loňském roce se jich zúčastnilo přes 20 000 studentů. Pořadatelem je studentská organizace IAESTE, která v České republice působí na dobrovolné práci studentů. Organizátoři sbírají od účastníků zpětnou vazbu a sledují, jak se vyvíjejí zkušenosti studentů v průběhu let. V roce 2014 se podařilo na třech českých univerzitách (ČVUT v Praze, VUT v Brně a ZČU v Plzni) vybrat 986 dotazníků. Výsledku průzkumu jsou k nalezení v přiložené infografice.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT