Skupina Synot Iva Valenty vstupuje na asijský loterní trh

24.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Uherské Hradiště 24. února (ČTK) - Mezinárodní skupina Synot opět rozšiřuje svou působnost. Po úspěšné expanzi na řecký, španělský a některé africké trhy nyní vstupuje do Asie. ČTK o tom dnes informovala mluvčí Synotu Magda Pekařová. Skupina nyní prostřednictvím svých dceřiných společností podniká ve 13 zemích a plánuje expanzi i do dalších států.

Společnost Synot W v uplynulých dnech získala akreditaci pro výrobce a dodavatele elektronických herních zařízení od Úřadu pro loterní inspekci a koordinaci v Macau. Podle Pekařové se tak stala jednou z mála evropských společností, která akreditaci obdržela.

\"Udělení akreditace je pro nás velmi významným a především nezbytným krokem pro vstup na asijské trhy. V první fázi se chceme zaměřit na východní Asii. Momentálně připravujeme projekt ve Vietnamu, který považujeme za velmi slibně se rozvíjející trh s potenciálem rychlého růstu,\" uvedl obchodní ředitel skupiny Synot Miroslav Valenta mladší.

Dodal, že expanze do Asie je pokračováním dlouhodobé strategie Synotu v podobě rozšiřování aktivit do celého světa. \"Poptávka po produktech skupiny stoupá, a to i na mimoevropských kontinentech,\" uvedla Pekařová.

Skupinu Synot ovládá Ivo Valenta, který stejnojmennou firmu založil s otcem a bratrem v roce 1991. Zpočátku se zaměřila na provozování výherních automatů, nyní kromě loterního průmyslu podniká i v dalších oblastech, jako jsou správa a rekonstrukce nemovitostí, prodej luxusních automobilů, IT služby či výroba smaltovaných předmětů.

Skupina měla předloni tržby 12 miliard a zisk 700 milionů korun. Její vrcholový management, který má vyhrazeno strategické řízení a obchodní vedení významných projektů, sídlí na Kypru. Valenta kromě byznysu vstoupil i do politiky, když byl loni na podzim zvolen senátorem za Uherskohradišťsko.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK