Sazka prodlouží losování Sportky, ostatní hry v televizi zkrátí

03.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. března (ČTK) - Sazka od 1. března prodloužila televizní losování Sportky o dvě minuty na čtyři a půl minuty. Losování her Šťastných 10 a Euromiliony v televizi naopak zkrátí na jednominutový přehled. Kompletní losování těchto her v současné podobě loterijní společnost přesune na internet, řekl ČTK mluvčí Sazky Václav Friedmann. Vysílací časy zůstanou stejné, pořady bude i nadále vysílat Česká televize.

Středeční losování Sportky chce Sazka více zaměřit na sport, nedělní vysílání se pak má nově věnovat hlavně zajímavým informacím o výhrách a výhercích. \"Chceme divákům nabídnout nejen zážitek ze hry, ale zvát i zajímavé hosty přímo do studia. Převážně ze sportovní oblasti, protože Sazka český sport výrazně podporuje,\" vysvětlil změny Friedmann. V pořadu se tak objeví nejen známé sportovní osobnosti, ale i zástupci základních škol z regionů, lidé ze sportovních klubů a analytici, kteří se zabývají sportem dětí.

Kromě změny délky losování a scénáře se obmění i grafika a světla studia.

Losovací pořady Sazka zásadně měnila už na začátku loňského roku, kdy kromě výrazné modernizace losovacího studia nahradila i dlouholeté moderátory Oldřicha Burdu a Vladimíra Vlacha. Hudbu pro modernizované losování složil Jan P. Muchow.

Sazka sázková kancelář vznikla koupí loterijního byznysu od společnosti Sazka, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Transakce skupiny PPF a KKCG stála 3,8 miliardy korun. Druhá jmenovaná v prosinci 2012 za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti Sazka sázková kancelář. Loni se společnost vrátila ke zkrácenému názvu Sazka. Tržba české loterijní jedničky podle prvních odhadů loni vzrostly meziročně o 15 procent na na zhruba 9,2 miliardy korun. Tržby Sportky a Šance byly loni 5,312 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK